Pietrele vorbesc?

picture-5.pngpicture-3.png

Titlul acestei note este inspirat de fratele Cristian Ţepeş, un neobosit om de televiziune şi un creştin cald, pasionat de Domnul. Dânsul a avut interesul de a produce o serie despre importanţa arheologiei pentru confirmarea istoriei biblice încă de când a avut ocazia sa viziteze Israelul şi sa petreaca timp pe şantierul arheologic de la Haţor în 2005. Filmările pentru această producţie au avut loc cu câteva luni în urmă.

Duminică, 14 octombrie 2007, orele 8.30-9.00, în cadrul emisiunii Semne, a fost difuzată pe TVR 1 – ceea ce eu cred a fi – prima parte a acestei serii realizate de Cristian Ţepeş. Filmul îşi propune să refacă firul istoric al locurilor şi evenimentelor la care se face referire în Vechiul Testament, prin intermediul arheologiei, o disciplină ştiinţifică modernă. Constat cu surpriză din programul pe saptamâna viitoare că seria nu este continuată. Intrucat Cristian Ţepeş nu mi-a răspuns la email nu pot şti ce se întâmplă. Pot doar presupune că producătorul nu a permis mai mult spaţiu pentru această emisiune.

Participă: prof. univ. dr. Dumitru Abrudan (Fac. de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu), prof. univ. dr. Traian Aldea, Institutul Teologic Adventist din Bucureşti), prof. univ. dr. Emil Dumea (Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi), prof. univ. dr. Amnon Bentor (decanul Facultăţii de Arheologie de la Universitatea Ebraică din Ierusalim), prof. univ. dr. Vasile Mihoc (Fac. de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu), lect. univ. dr. Silviu Tatu (Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti), dr. Gordon Franz (arheolog american).

Reclame

Comentarii închise la Pietrele vorbesc?

Din categoria Publicaţii

Comentariile nu sunt permise.