Statul care autorizează hoţia

S-a încheiat şi Bacalaureatul 2010. Citind presa te izbeşte antagonismul rapoartelor. Ministrul se bucură că a repurtat un mare succes, BAC-ul s-a dat deşi erau şanse ca profesorii să blocheze încheierea anului şcolar şi să boicoteze examenele de Bacalaureat. Autorităţile din minister constată scăderea an de an a mediilor de absolvire şi a numărului de tineri care se prezintă la examene. Opinia publică colectează informaţii de la tinerii examinaţi conform cărora fraudele au fost mari şi anul acesta, neruşinate şi bine plătite.

Profesorii se plâng de salarii mici şi de tăierea lor, dar îşi fac singuri dreptate cerşind de la părinţi bani ca să închidă ochii la examenele odraslelor lor şi să autorizeze copiatul. Încălcând deontologia în felul acesta, profesorii corupţi nu numai că se dezic de dreptul de a mai profesa la catedră (halal exemplu de integritate!), dar discreditează tot ce a mai rămas din învăţământul românesc şi umileşte public atât pe elevul conştiincios şi silitor, cât şi pe părinţii şi dascălii care realmente au crezut în rostul educaţiei.

Speranţa pentru schimbare prin exemplul personal al elevilor şi profesorilor cu standard înalt a murit şi ea, chiar dacă a murit ultima. Până şi elevii de la care aveam mari aşteptări s-au dat pe brazdă şi au preluat tiparul păgân la examinările publice. Dascălii creştini s-au retras în comisiile de corectare, nu au mai acceptat să participe în comisiile de supraveghere sau pur şi simplu nu au mai fost acceptaţi să participe.

Ce rost mai are toată munca de peste an, testele, tezele şi examenele dacă la Bacalaureat se poate fura? Pe ce bază mai îndrăzneşte ministerul să pretindă că studiile obţinute în străinătate trebuie echivalate, iar diplomele autorizate? În România se mimează educaţia. Sunt convins ca dacă examenele de bacalaureat ar fi organizate de instituţii neutre specializate în pază şi protecţie, s-ar înlătura cu mai mult succes frauda şi am vedea care este adevărata valoare a elevilor români. Sunt convins ca dacă DNA-ul s-ar sesiza în toate cazurile de fraudă anunţate presei şi profesorilor neruşinaţi şi corupţi li se vor desface contractele de muncă şi li se va interzice să mai muncească în învăţământ, la anul vom avea şanse pentru un bacalaureat mai curat. Oricum va fi nevoie de mulţi ani înaintea ca ruşinea de pe învăţământul românesc să poată fi spălată.

Minciuna şi hoţia trece apoi la universitate şi lanţul slăbiciunilor continuă. România nu este robită de imensele datorii în continuă creştere, ci de degradarea continuă a dreptăţii la nivelul întregii societăţi, de corupţie, de minciună şi hoţie. Măcinată din interior de lipsa unui standard de moralitate, direcţia ţării noastre nu are cum să fie alta decât dinspre rău înspre mai rău. Etica balcanică a muncii ne-a corupt mintea de secole şi fiecare generaţie continuă să plătească acesteia poliţe.

Profeţii Vechiului Testament au avut doar cuvinte de ameninţare pentru poporul care s-a dedat nedreptăţii. Din păcate pentru noi Dumnezeu nu Şi-a schimbat standardul de dreptate, iar nedreptatea conduce sigur la ruină.

„Lăsaţi judecata să se rostogolească precum apele,

şi dreptatea – ca un torent care nu seacă niciodată!” (Amos 5:24)

Reclame

Comentarii închise la Statul care autorizează hoţia

Din categoria Biblia şi societatea

Comentariile nu sunt permise.