Martiri contemporani

Pe 23 martie s-a împlinit un an de la atentatul sinucigaș din Ierusalim care a luat viața misionarei Mary Gardner, o creștină din Scoția care se specializa la acea dată la Hebrew University pentru proiectul de traducere a Bibliei ebraice într-una din cele 40 de limbi din Togo, vorbită de poporul Ife (200,000 de oameni din Togo și Benin). Cuvintele ei le puteți auzi din înregistrarea unui discurs avut în Scoția pentru susținerea proiectului la care lucra prin Wycliffe Bible Translators (vezi aici).

La comemorarea morții sale, un grup de prieteni din Scoția și din toată lumea, s-au strâns la Ierusalim, la sediul Home for Bible Translators din dealurile Iudeei din preajma Ierusalimului. Postul de televiziune CBN a realizat un reportaj cu acest prilej (vezi aici). Chiar dacă sinucigașul nu o viza pe Mary, Dumnezeu a știut cu siguranță și numele ei s-a alăturat listei martirilor care așteaptă revenirea Domnului.

Ne rugăm mereu: „Vino, Doamne Isuse!” oarecum egoist, gândindu-ne la eliberarea noastră din suferințele mai mărunte sau mai mari ale propriilor noastre vieți. Cât de des conștientizăm faptul că întoarcerea Domnului presupune ca Evanghelia să ajungă la toate neamurile și numărul martirilor să fie împlinit?

Aceia care doriți să fiți la curent cu misiunile Wycliffe de traducere a Bibliei în alte limbi susținute de creștinii români verificați situl Wycliffe Romania (aici).

Reclame

2 comentarii

Din categoria Biblia şi societatea, Evanghelizare, Utilităţi pentru adunare

2 răspunsuri la „Martiri contemporani

  1. samicociorvan

    In calitate de porfesor de VT am o intrebare pentru dvs. ?
    Care a fost baza cererii de achitare, a 1/2 siclu de argint/barbat peste 20 ani, ca pret de rascumparare a vietii – pentru a evita abaterea vreunei nenorociri asupra persoanei in timpul numaratorii? [Exod 30:12-16]…Fiti binecuvantat!

    • statu

      Singura informație pe care o am este că o asemenea taxă era acceptabilă pentru orice persoană, indiferent de statut social. Nu se cunosc conexiuni cu alte practici din Orient. Dat fiind că un bărbat sclav era estimat la 50 de șekeli de argint (Lev. 27:3), iar darul celor înstăriți pentru consacrarea Tabernacolului era de 200 de șekeli de aur fiecare afară de care și de boi (Num. 7), înseamnă că 1/2 șekel de argint era foarte puțin. Sunt documente din Orient care vorbesc despre o anumită fobie a poporului vizavi de recensăminte, o teamă superstițioasă care ar atrage plăgi.