Mărturie, unde este tăișul tău?

Ați auzit vreodată de Metatroni? Dar de Reptilieni? Știați că „sfinții” sunt niște ființe cu har lăsate de Divinitate pe pământ printre oameni să le facă bine o vreme, după care sunt luate înapoi la cer?

Nici eu nu am știut despre aceste fabulații până zilele trecute, când am avut ocazia să mă întâlnesc cu o doamnă care îmi spunea că are nevoie să-i traduc niște manuale de spiritualitate. Nu are importanță cum a ajuns numărul meu de telefon la dânsa, dar mi-am dat seama încă din timpul discuției noastre telefonice că aveam înainte un ucenic al vindecării prin bioenergie. În ciuda dezinteresului evident manifestat telefonic față de un asemenea proiect, la insistențele dânsei am acceptat o întâlnire într-un spațiu public. Nu reușise să-mi trimită prin email materialele pe care le avea, așa că aveam datoria măcar să le văd.

Cât timp am răsfoit materialele mi-am confirmat diagnosticul din cele văzute și auzite. În adevăr doamna a vorbit într-una, povestindu-mi despre capacitățile ei intuitive naturale, despre dorința de a progresa în acest domeniu, învățând de la cei mai dotați români care se aflau la Oradea și intenționând să se specializeze într-un centru din Germania. Am fost surprins să găsesc prin materialul răsfoit, numele ebraice ale lui Dumnezeu, care erau folosite ca niște mantre și pe Isus Cristos ca nume al unui cristal folosit în terapie.

I-am pus Doamnei câteva întrebări ca să înțeleg ce rol are Isus Cristos și Biblia în înțelegerea ei asupra realității, după care i-am spus: „Cred că veți înțelege ce vă spun acum. Isus Cristos este Maestrul meu și atât cât îmi înțeleg eu în momentul de față Maestrul, nu cred că L-aș onora făcând această lucrare, folosind harul care mi l-a dat El în scopul traducerii acestor materiale.” I-am subliniat că viața mea se desfășoară sub autoritatea învățăturii Domnului Isus, așa cum o găsesc în  Sfintelor Scripturi și m-a luat în râs că îmi pun încrederea în niște texte măsluite de Vatican.

Întrucât am perseverat în refuzul meu de a o ajuta, doamna s-a enervat vizibil, și-a aprins a doua țigară, a început să tremure și să mă bălăcărească. Am auzit termeni precum: îngust, dogmatic, ignorant, împotrivitor al lucrării luminii, înșelat de Reptilieni, etc. Era clar că serveam mărgăritare cui nu știa să le aprecieze. Pentru că nu mai aveam ce să îi spun am lăsat-o să-și consume nervii singură.

Am avut o convingere lăuntrică că trecusem cu succes peste o încercare. Încă din timpul discuțiilor noastre telefonice, Domnul îmi adusese aminte de Apocalipsa și de semnul fiarei pe care oamenii vor fi gata să-l ia doar ca să-și păstreze confortul vieții lor. Și eu aveam nevoie de bani și era un mijloc cinstit de a-mi câștiga existența, dar afară de bani cu ce mă alegeam? Când am povestit soției experiența, a fost de acord că Domnul s-a îndurat de mine să mă ajute să trec de această încercare.

Sunt convins că sunt alte ocazii de încercare prin care creștinii trec în lumea de astăzi, mai subtile decât cea prin care am trecut eu. Mă bazez pe promisiunea lui Dumnezeu că El nu permite nicio ispită care să fie peste puterile noastre și a pregătit și mijlocul de a ieși din ea. Așadar s-a dus în eter motivul laudei noastre în caz de triumf! Chiar și așa, credința ne este consolidată prin experiențe de acest fel, pentru că Dumnezeu o purifică, fiind mai valoroasă decât aurul care este și el purificat prin foc.

M-am gândit totuși la faptul că în acest oraș care mustește de creștini diavolul are lucrări de anvergură și de mare putere. Noi avem de luptat împotriva duhurilor răutății, ne atrage atenția Ap. Pavel, dar în loc să ne solidarizăm împotriva împărăției întunericului, ne trezim sponsorizând diferențele și preocupându-ne de disensiunile dintre noi. Există vreun folos că evanghelicii sunt atât de numeroși în Oradea?

Un comentariu

Din categoria Evanghelizare, Utilităţi pentru adunare

Un răspuns la „Mărturie, unde este tăișul tău?

  1. Reblogged this on Pasarea Phoenix Remixed & co and commented:
    Ia uite de unde sare New Age! Asa chestie e demna de Desanca.