Geneza 1-3 și cosmologia antică

Institutul Teologic Penticostal din București vă invită în data de 5 și 6 martie (marți și miercuri) la două prelegeri publice, cu titlul Geneza 1-3 și cosmologia antică, care vor fi susținute de Prof. dr. John H. Walton (Wheaton College, SUA), începând cu ora 18,00, în amfiteatrul instituției noastre.

Profesorul Walton are un interes de lungă durată în problemele de context literar, socio-cultural și istoric ale Vechiului Testament. Dintre publicațiile sale menționăm următoarele:Ancient Israelite Literature in Its Cultural Context (1994)

The NIV Application Commentary on Genesis (2001) Old Testament Today: A Journey from Original Meaning to Contemporary Significance (2004)

Ancient Near Eastern Thought and the Old Testament: Introducing the Conceptual World of the Hebrew Bible (2006)

A Survey of the Old Testament (2009)

The Lost World of Genesis One: Ancient Cosmology and the Origins Debate (2009)

Singura lucrare tradusă în limba română este Diagrame și tabele cronologice ale Vechiului Testament (Editura Logos). Actualmente editura Casa Cărții din Oradea are în curs de traducere lucrarea The IVP Bible Background Dictionary – Old Testament (IVP, 2000) la care John Walton a contribuit în calitate de coautor împreună cu Victor H. Matthews și Mark W. Chavalas.

Lucrarea cel mai recent publicată, Genesis 1 as Ancient Cosmology (septembrie 2011), privește interpretarea primului capitol din Geneza, într-o încercare de a pune în dialog versiunea biblică a originii lumii cu celelalte perspective existente din Antichitate, fie ele egiptene, sumeriene sau akkadiene. În 2013 Profesorul Walton se află într-un an sabatic în cursul căruia circulă prin lume dezbătând ideile susținute în cartea sa. Pe 5-6 martie avem plăcerea de a-l avea noi la București, pregătit să-și prezinte ultima sa carte și să ne detalieze înțelegerea sa asupra celor trei capitole fundamentale ale Bibliei.

Reclame

Comentarii închise la Geneza 1-3 și cosmologia antică

Din categoria Uncategorized

Comentariile nu sunt permise.