Atelier de poezie ebraică clasică

Cu ajutorul Domnului, am început expunerea de teme de popularizare a caracteristicilor poeziei ebraice clasice. Primele două prezentări, desfășurate deja în 16 și 23 iunie la Biserica Baptistă „Filadelfia” din Sibiu, au avut tema „Paralelismul ideilor în poezia ebraică clasică”. Materialul primelor prezentări se poate vizualiza aici: PEC_1.

Urmează să discutăm despre metaforă (6 iulie) și despre alte figuri artistice în sesiunea următoare (20 iulie). Prelegerile din august (11 august, 31 august) vor viza structurile specifice poeziei ebraice (în principal chiasmul și acrostihul alfabetic). Din octombrie voi căuta să abordăm mai specific câteva categorii mai importante de poezie ebraică: poezia cultică (psalmi),  poezia de înțelepciune (proverbe și reflecții teologice) și poezia oraculară.

Toate prezentările vor avea loc la Biserica Baptistă „Filadelfia” din Sibiu, la orele 18.00, după timpul de rugăciune. De regulă prima sesiune din fiecare pereche este consacrată prelucrării unui material, iar a doua este deschisă pentru întrebări și exerciții pe marginea materialului din prima sesiune. Sunt invitați să participe toți cei interesați să aprofundeze acest subiect.

2 comentarii

Din categoria Poezie ebraică

2 răspunsuri la „Atelier de poezie ebraică clasică

  1. radu

    Personal, nu pot vizualiza prezentarea. Se descarcă un fișier de 101 kb cu extensia ppt, dar atat. Nu il pot deschide. Daca putetii remedia, va multumesc.

    • statu

      Am simulat o descărcare și deschidere a fișierului .pps (nu .ppt) și totul se desfășoară în parametri normali. Problema nu pare să fie de la mine.